Setelah lama bertangguh dan tertangguh,Alhamdulillah, segala kesyukuran di panjatkan kepada Allah, Tuhan seluruh alam yang telah memberi kami kelapangan masa dan tenaga untuk menganjurkan Majlis Hitea Tautan Kasih pada petang 25 Oktober 2009. Majlis dengan tema " ERATKAN UKHUWWAH, GERAKKAN ISLAH" dan membawa mood santai ini adalah satu sesi ramah mesra di antara Wanita JIM Kuala Lumpur bersama NGO Wanita Islam yang ada di sekitar Kuala Lumpur. Objektif utama majlis adalah untuk membina serta memantapkan hubungan dengan NGO wanita islam. Selain itu ia juga bertujuan meluaskan jaringan Wanita JIM KL.Selaras dengan misi Wanita JIM KL iaitu ; memimpin dakwah dan massa di Kuala Lumpur dengan lebih efektif melalui pemerkasaan, sinergi dan perkongsian , majlis yang dianjurkan ini amat tepat pada masanya serta di sambut baik.

Majlis ini yang telah dirancang sebelum Ramadhan lagi, dengan besar hati menerima kehadiran 10 aktivis dari 4 NGO wanita islam - WIRDA, HELWA ABIM , ANNISA dan ANNIDA. Jawatankuasa majlis telah mengeluarkan surat jemputan kepada 15 NGO Wanita, walaupun 9 telah memberi respon positif untuk hadir hanya 4 yang sampai ke majlis kami petang itu. Kita merancang, Allah jua yang menentukan , walaupun hanya 4 yang hadir, tetapi kemesraan jelas terpancar di kalangan yang hadir. Yang pasti
objektif utama kami iaitu membina hubungan/jalinan ukhuwwah telah tercapai.

Majlis telah di ceriakan lagi dengan persembahan nasyid dari anak-anak SRI AlAMIN KL. Mereka telah mempersembahkan 3 buah nasyid. Dan tidak lupa juga ....Sudah pasti hidangan yang begitu memukau selera telah disajikan oleh Enak Rasa Katering ( Salmi ) serta Pizza Malaysiana ( Ghaffar).

Rasanya belum terlambat lagi mengucapkan berbanyak terimakasih kepada semua AJK WJIMKL/Majlis HiTea yang telah sama-sama memainkan peranan dalam menjalankan serta menyempurnakan majlis ini.

Special thanks to Salmi yang telah berusaha mencantikkan PKJ. Petang itu PKJ telah di transformasikan menjadi sebuah dewan ekslusif ala-ala hotel gitu...So lepas ni siapa nak buat hi tea kat PKJ ...boleh contact Salmi.

Last but not least pada semua yang hadir pada petang itu, dari AnNisa, An Nida, Wirda dan Helwa Abim serta AJK Wanita daerah , kami mohon segala kemaafan jika ada yang terkurang..dan jutaan terimakasih kerana kehadiran puan-puan semua telah memeriahkan majlis kami.

Enjoy the pictures

Pengarah Majlis Hi Tea tautan kasih 2009